Historien

Ved nytårstid 1944/45 var tyske Gestapo ved at optrævle den danske modstandsbevægelse. Som modtræk bad bevægelsens ledelse britiske Royal Air Force om at bombe Gestapos hovedkvarter, Shell Huset, på hjørnet af Vester Farimagsgade og Kampmannsgade - et præcisionsbombardement af de nedre etager, fordi Gestapo havde anbragt fremtrædende medlemmer af modstandsbevægelsen, her iblandt medlemmer af Frihedsrådet som bombeskjold i loftsetagen.

Efter måneders planlægning gik RAF til angreb den 21. marts. Da første gruppe i lav højde fløj ind over godsbaneterrænet, ramte førerflyet en lysmast og vendte om for at forsøge at flyve hjem. Det faldt ned på Dr. Priemes Vej, hvor flyet kom i brand. De efterfølgende fly misforstod på grund af dårligt sigt og troede, at det var bombemålet og kastede deres bomber over Den franske Skole. Det kostede langt over hundrede skoleelever og nonner livet - og blev derved en af de største katastrofer, besættelsestiden bragte med sig. De efterfølgende flygrupper gennemførte bombningen af Shellhuset med succes, og næsten alle modstandsfolk i loftsetagen slap væk med livet i behold.
(Ref.: Historien om bombningen af Shellhuset er hentet fra bogen "En dag i marts" af Peter Hove).

Alléparken er tegnet af arkitekt Ole Hagen og blev bygget i første halvdel af 1950'erne. De første beboere flyttede ind i Alléparken V i 1954. Alléparken V var dengang udlejningsejendom. Da ejendommen i 1984 skulle sælges, var der stor tilslutning blandt beboeren til at overtage ejendommen, andelsboligforeningens officielle oprettelse fandt sted på en stiftende generalforsamling den 2. februar 1984.

 

Kontakt

Kontakt bestyrelsen

Benyt formularen nedenfor til at sende en besked til bestyrelsen. Formularen bør ikke bruges til henvendelser af hastende karakter, da der kan gå nogle dage, inden bestyrelsen er samlet og kan svare.

Bestyrelsen kan også kontaktes på alleparkenv@gmail.com

 

OPSKRIVNING PÅ EKSTERN VENTELISTE:

I vores andelsboligforening opererer vi ikke med eksterne ventelister. Det er derfor ikke umagen værd at kontakte bestyrelsen vedr. opskrivning på venteliste.

Felter med * skal udfyldes.

Steen Benard
Formand

Jan Gulløv
Næstformand

Nathalie Schiermer
Sekretær

Mette Skov
Bestyrelsesmedlem

Casper Hemmingsen
Bestyrelsesmedlem

Urs Kent
1. suppleant

Bente Andersen
2. suppleant